Tänk om....

Ibland så kommer tanken "tänk om..." upp i huvudet på mig. Tänk om jag hade gjort några val annorlunda under min tid i Australien, hade jag fortfarande vart där då? Tänk om jag inte hade sökt in till universitetet och kommit in på den linjen jag gjorde, hade jag börjat plugga till detta ändå? Mest av allt så är det tänk om valet jag har tagit att stanna hemma för att plugga inte är det rätta. Har inte ångrat en sekund av att jag valde att stanna hemma i vintras för att vara med familjen, men ändå finns tanken där "tänk om...". Finns fortfarande så många ställen som jag hade velat åka till, uppleva och se, kanske bo i. Men jag gjorde valet i vintras, så nu är det bara till att vänta och se. Åtminstone har jag börjat på min utbildning, bara till att hoppas jag har valt rätt.

"Gräset är inte grönare på andra sidan, det kan vara giftigt..."

Med dessa kloka ord säger jag godnatt & sov gott! ♡

Finland!

Kom hem för några dagar sen, men har inte haft tid till att uppdatera bloggen.
Resten av resan till Finland gick mycket bra. Vi tog ju nattbåten över till Åbo, trodde väl att det skulle vara lite mer liv där en torsdags kväll än va det va. Men det blir ju vad man gör det till, så vi tog några drinkar satt och pratade till 1 tiden på Pirjo och BC bestämde sig för att gå och lägga sig. Jag och Maria stannade kvar en stund och pratade med en snäll stockholmare och en creepy finländare, tills det kom en allt för påverkad äldre man som inte kunde svenska som skulle bjuda oss på rödvin som vi med nöd och näppe lyckades undvika att få på oss. Sånt klarar jag absolut in av, så då gick vi tillbaka till våran hytt. 
Väl i Åbo så blev vi hämtade av Meri som det var väldigt roligt att träffa igen. Hade nog saknat hennes muminsvenska lite, för de första minuterna i bilen var allt jag kunde tänka på "gud vad sött det låter..." haha! Tror det var planerat att vi skulle ta det lite lugnt på fredagen och gå all in på lördagen. Men ni hör ju själva hur det låter... Så väl hemma hos Meris pappa, (där vi skulle bo under helgen och som btw bor i en lyxvilla!!) så hällde vi snabbt upp cidern i glassen. Cidern gick över till vodka, som sedan blev upphällda till shotar och några timmar senare satt vi i bilen påväg in till Åbo city. Började på ett ställe som hette Aussie Bar (tummen upp för namnet!) och de skulle visst ha de bästa mojitos drinkarna i stan. Stannade där en stund innan vi gick vidare till en klubb, som jag inte vet namnet på, och åkte hem runt halv 4 tiden. 
På lördagen blev det en sväng till Mumindalen där vi åt på en väldigt fancy restaurang med Meris kompisar. Blev aldrig att vi gick in i Mumindalen dock, men såg ön och det räknas väl det med... Eller?... Sen blev det hem och tagga om för ännu en utgång. Tror vi var 9 tjejer som förfestade hemma hos Meri, vilket var mycket trevligt! Alla åkte sedan vidare till Aussie Bar och sen vidare en klubb. 
Söndagen åkte vi in till stan för att luncha. Blev även lite shoppning och jag hittade klänningen jag ska ha på mammas bröllop! På kvällen blev vi bjudna på 3 rätters middag av Meris pappa, vilket var något otroligt gott! Avslutade en lyckad dag med bastu och bad! 
Måndagen blev det mest att packa och ta det lugnt, båten gick vid 9 tiden på kvällen, men tror vi alla var ganska sletna och sen för min del var det ju bara att skynda sig hem och åka direkt till jobbet på tisdagen! 
 
Stockholms skärgård.
 
Pirjo, BC & Maria på båten
 
Maria & jag på båten.
 
Pirjo, Meri, jag, & Maria i bilen påväg in till Åbo!
 
Bc & Isa - älskar att Isa kör bilen och kollar rakt in i kameran, hahaa!
 
Mycket glada tjejer på Aussie båten....
 
...även kärleksfulla!
 
Maria&I. 
 
BC&I. 
 
Tjejerna och någon random dude...
 
Lycka!
 
Usch......
 
Bordet från fin lunchen på lördagen!
 
Då var vi påväg in till Aussie Bar igen!
 
Den obligatoriska toallet bilden. ;)
 
Love ♥
 
Alla tjejer från förfesten! :))
 
:)).
 
Love ♥
 
Aldrig har cola+mat smakat så bra...!
 
Bastun....
 
...med kallt bubbelvatten efteråt! 
 
Tack för en super rolig resilainen ! ♥
 
 
 
 
 
 

Nästa stopp- Stockholm!

 
Sitter på bussen påväg mot Stockholm, ska möta upp tjejerna där och ta nattbåten över till Åbo där vi blir hämtade av Meri. Eftersom det är tåg strejk här, så var tåget inställt och ersatt med buss, vissa här är sjukt irriterade över detta, men man börjar ju fundera, när strejken har på gått runt 1 vecka och man vet att man ska åka tåg så borde man kolla upp hur tågen går eller om de går. Eller jag har iaf kollat upp allt och så länge jag är i Stockholm innan kvar i 7 är jag nöjd! Har även koll på tågen hem, men har bara 10 min mellan bytet Nässjö så på hemresan får inget gå fel... På tal om något annat, så blev jag godkänd på den sista hemtentan vi hade! Så jäkla skönt att slippa oroa sig över något nu i sommar. Så nu har jag fått ihop mina första 30 hp, förhoppningsvis kommer det bli många mer. Måste nog säga att allt känns ganska bra just nu faktiskt. Allt annat som snurrat i mitt huvud det senaste halvåret börjar äntligen släppa lite och känns som man smått kan börja gå vidare utan att få smäll efter smäll. Börjar se slutet på tunneln, alla papper börjar komma iordning och pappas hus blev sålt för någon vecka sen. Men allt känns fortfarande så overkligt när man tänker på det och har drömmar som känns så sjukt verkliga. Tar mig alltid ett par minuter när jag vaknar innan jag inser att allt var bara en dröm och det finns inget jag kan göra längre. Tufft, men sant. Men nu ska jag inte tänka på såna tråkigheter. Har minst 6 timmar buss resa framför mig, mobilen är full laddad samma med datorn, så det ska nog kunna underhålla mig några timmar. Ni får ha en helt underbar helg, så hörs vi antagligen inte förens nästa vecka!
Puss&kram ♥
 
 

Bal, student och Håkan Hellström!

Då var det ett tag sen man skrev här. Har haft fullt upp med tågresor, bal, student, konsert, jobb och annat skoj. Åkte hem förra måndagen för att överraska Maja på balen. Hade sagt till henne att jag inte skulle hinna hem till den 3 juni för att jag hade skolan och annat. Men inlämningen skulle skickas in tidigare än vad jag trodde, så åkte hem några dagar tidigare och är så oroligt glad för att jag gjorde det! Hon var så otroligt fin på balen, var så annorlunda att se Maja uppsminkad, fin långklänning och håret i en fin uppsättning. Som sagt, verkligen super fin var hon! 
Efter balen blev det bara hem och vända, fyllde på koffein intaget för att orka göra mitt första nattpass. Lite blandade känslor att komma tillbaka till Ekbacken, men det är faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle vara!
I torsdag var det Majas student, är så glad för hennes skull! Men det får ju en själv att bara känna sig gamal när man tänker på hur många år sen det är Np07B tog studenten. Men visst kommer man ihåg känslan, lyckan, hur otroligt glad man var, men ändå ledsen över att lämna sin "familj" som man har haft i 3 år.. Ställde upp som chafför till Maja, väntade på henne medans hon åkte flaket och de andra åkte hem för att förbereda. Körde henne även till Sigges senare på kvällen. Skulle upp och jobba dagen efter, så Kajsa ställde upp och hämtade hem henne. 
Skulle senare på fredagen ta tåget tillbaka till Göteborg, tåget blev inställt och ersatt med buss. Tog inte alls 1,5 timme extra för att ta sig tillbaka -.- Även fast jag inte var så sugen på att åkte tillbaka till Göteborg i fredags, så hade jag ju redan köpt biljetter till Håkan Hellström som spelade i Ullevi på lördagen och så jäkla bra han va!!!!!! Helt sjukt verkligen, har ju vart på några av han konserter genom tiderna, men denna var lätt den bästa! Inte nog med det, så slog han publikrekordet och det var ett fullsatt Ullevi! Spelade alla de låtarna som både jag och Maria ville höra, så vi var mer än nöjda med spelningen! Vidare till Post som skulle ha någon slags Håkan efterfest, men blev att vi tog en drink och gick vidare till Excet, som var helt fullproppat med människor. Var där till halv 5 på morgonen, innan det blev dags att ta spårvagnen hem! 
Nu är jag tillbaka i Smålandsskogar. Har jobbat 2 nattpass, och imorgon beger jag och mina fina kompisar oss till Finland. Jag åker ifrån Smålandsstenar, möter upp dom i Stockholm för att ta nattbåten över till Åbo! Är så sjukt taggad och ska bli så roligt att träffa Meri igen, se hur hon bor och vad Finland har att erbjuda! 
Så nu ska jag strax börja packa min väska och antagligen blir det en Wallander film med Alma innan det är dags för sängen! 
Puss&kram ♥
 
Maja på balen. 
 
Studenten!
 
De tre syskonen Jutman, älskar er ♥
 
Flaket- älskar texten, haha!
 
Maria & jag innan Håkan stod på scen!
 
 
Håkan Hellström, Ullevi 7 juni 2014- oförglömligt!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0