Saturday morning

Lordags morgon, och jag ar ledig. Kan knappast bli battre. Eller, jobbar bara 4 dagar denna veckan, sa ar ledig mandag och tisdag ocksa. Vilket gor mig irriterad. For kommer bara gora 31 timmar denna veckan, och jag ar van vid att gora minst 38. Nasta vecka kommer jag bara gora 28. Och vet att jag inte kommer komma upp i samma antal timmar igen, sa antar att det ar dags att borja leta efter ett annat jobb. Ska gora det nar jag har flyttat, ska kolla efter ett nytt jobb i St. Kilda. For gora jag inte det extra shiftet kommer jag inte kunna spara nagot, vilket var min stora plan nu under vintern. Jobba, spara, resa! Menmen, nog om detta. Sa idag blir det nog bara en chill dag, ska snart kla pa mig lite, ga ut pa en promenad och kopa frukost pa vagen tillbaka. Ska antagligen ut och ata nagot ikvall med Gabby. Men jobbar ett langt shift imorgon, sa kommer inte bli nagot allt for galet. Ska lagga ut annons pa mitt rum nu i dagarna ocksa. Sa till snubben som kommer tillbaka att jag kunde hjalpa honom med det. Sa ska se till och ta kort pa lagenheten, maste bara stada den lite forst.. Nehe, dags att ta sig en promenad och vakna till liv! Take care. :)

Gamal kärlek, rostar aldrig?

Vissa människor träffar man, och spelar ingen roll hur mycket man försöker, sa kan man inte glömma tiden man hade tillsammans.
Du är en av dom.

Forsta resan bokad!

Okej, detta var en trevlig overraskning. De har andrat sidan till bloggen, allt ska det var nagot!
Men inte det jag tankte skriva om idag, har battre saker pa hjartat.
For det forsta, jag ska ut och resa! Verkligen pa tiden nu, komma ivag lite, fa kanna att man faktiskt ar pa "holiday". Sa jag, Jenny och Gabby ska aka till Cairns i 1 vecka. Ska bo pa hotell, leka lyxlirare igen, vilket vi gillar skarpt! Sa vi ska aka dit den 16 Juli, langtar som en galning. Hoppas att tiden komer ga fort! Kommer flytta veckan innan dess, sa kommer vara upptagen med att packa och sa.:)
Sa med andra ord har jag varit jatte glad sen igar kvall. Fick 3 timmar somn inatt, var ute med Jenny en runda igar, mycket marklig kvall var det. Men trots att jag var dodstrott och smatt bakis, sa var jag anda pa topp humor. Tills min chef kom in. Guuuuud. Jag har jobbat 8 manader, utan att klaga pa ett enda shift hon har gett mig. Var sjuk forsta gangen forra vecka. Annars har jag jobbat runt 38 timmar varje vecka i 8 manader. Har gjort allt jag kan for att underlatta hennes liv och hjalpa henne. Men fick en utskallning att jag skulle ha fragat henne forst innan jag bokade. For nu ar hon kort pa staff, for att det ar en annan tjej som ska ivag den veckan ocksa. Sa hon hade raknat med mig. Men pa ett satt gor det mig sa javla irriterad. Reglerna ar att man ska saga till 2 veckor innan man vill vara ledig, jag sa till 3 veckor i forskott. Och om det var sa viktigt for henne, skulle hon kunnat kolla med mig, eller latit mig veta. Och varfor ska jag tassa runt henne? Har gjort det tillrackligt nu. Men den kommentaren, forstorde hela mitt humor for resten av dagen. Gud vilken manniska, jatte trevlig som person, men som chef ar hon inte den basta. Och tycker faktiskt jag/ vi fortjanar denna resan. Tanker inte fraga nagon som tillstand om nagot, forutom mitt konto. Sa de sa!!
Annars har veckan varit valdigt lugn. Har jobbat varje dag, jobbar imorgon, men ar ledig pa lordag. Och som "tur" var, sa var en annan tjej sjuk i mandags. Sa jag forlorade inte riktigt nagra timmar, aven fast jag var sjuk. Bara lite pengar, med tanke pa att det var meningen att jag skulle jobba lordag/sondag.
Var ute igar med Jenny, var riktigt roligt, bara en valdig konstig kvall. Traffade Viktors dubbelgangare, och skojar inte. Vet inte hur manga ganger jag och Jenny skrattade over det. Vet inte hur manga ganger jag fick saga till mig sjalv, "Detta ar inte Viktor, Matilda". Allt var verkligen likt. Allt!
Tror jag ska titta pa en film eller nagot snart. Ar sa trott, sa det far bli en tidig ikvall. Borjar 10 imorgon, skont med sovmorgon, halv 7 ar tidigt att vakna vilket jag har gjort nu 2 morgonar i rad...
Take care. ♥
 
Var ute pa skojakt igar, gick 20 min langs rivern for att komma till affarerna. Men ar det inte vacker har?!
 

Sick

Tag sen man uppdaterade har nu. Inte for att det har hant sa mycket pa senaste tiden, men anda..
Min helg har varit jatte rolig. Vaknade fredags morse med enorm halsont, och madde piss. Men borjade jobba 6.15, sa hade ingen annat val en att kla pa mig och aka dit. Jobbade 7,5 timme, fy fan. Slutade runt halv 2. 1 timme senare liggaer jag med tjocka klader, halsduk, varmeflakte pa hogsta varme, men skakar nagot frukstansvart. Vet att jag vaknar upp till och fran, men skakar fortfarande. Riktigt hemskt. Vaknade upp klockan klockan 10 dagen dar pa, sa sov oavbrutet runt 18 timmar. Men madde fortfarande riktigt daligt. Sa ringde och sjukanmalde mig. Forsta gangen pa 8 manader som jag inte gjorde ett shift som jag har blivit tilldelad. Antar att det ar ganska okej.
Men det var min "midsommar" helg det. Spenderade den i sangen, med hog feber och halsont. Har knappt orkat ta mig ifran sangen till koket, eller toaletten. Har sovit, sovit, och sovit lite till. Kunde ju ha varit  battre....
Men har matt battre idag. Sa ar glad over det! :)
Tanker mycket pa vad jag ska gora med min framtid. Visst har jag planer pa vad jag skulle vilja gora, men det galler ju att ha pengar till det. Att organisera allt. Allt skulle vara sa mycket lattare om nagot bara kunde ta mig runt i hela Australien och visa mig saker. Det hade varit toppen!
Godnatt. ♥

Alma

Sitter och skypar med Alma just. Gud vad man kan sakna nagon. Att se hennes hennes glad ansiket, med en oforstaelse over allt. For henne ar det mer som jag har varit borta ett tag, och det borjar bli dags for mig att komma hem nu. Berattade for henne nar jag kommer hem ska vi gora vad hon en onskar, men allt hon onskar sig var en kram. Att en san lite sak, kan betyda sa obeskrivligt mycket. Hon vill inte ha hem mig, for att hon vill ha nagon present, eller nagot annat ut av det. Inte for att ha nagon att braka med, inte nagon som fixar saker for henne. Eller skamer bort henne. Hon vill att jag ska komma hem for att hon saknar mig. En kram av sin storasyster ar allt hon begar. Gud vad jag alskar henne!
Den senaste veckan har jag tankt mycket pa hela min familj. Hur mycket jag saknar dom. Har kollat pa en serie "Once Upon A Time" och allt jag kan tanka pa ar hur vi skulle sitta dar allihopa och forsoka gissa vem som ar vem. Som en familj. Samma sak som vi brukade gora med "Morden i Midsomer". Familjen samlad, och forsoker gissa vem modaren ar. Och mamma verkar alltid veta svaret. Jag saknar enkla familj saker, gora saker med min familj, att ha dom nara mig. Och stunden nar jag traffar dom igen, efter den har resan, kommer vara obeskrivlig.
Jag alskar er allihopa! ♥♥


Jag ser ut som vet inte vad, men Alma ar lika charmig som vanligt. ♥

I will miss you.

Vilken vecka detta har varit.
Har jobbat sa gott som varje dag. I tisdags akte jag till hast farmen for att se hur det var. Har sa gott som bestamt mig att jag inte vill ha det 2 aret working visa. Tycker inte det kommer bli vart det att slava pa en farm i 3 manader. Spelar ingen roll om han hade betalat mig eller inte. Dar borta var det mer som man hade kanske 6 hastar som man "sag efter". Vilket jag da trodde att man skulle fa hjalp med att traning och sa vidare. Men icke. Alla hastar var runt 20 ar gamla och avdankade tavlingshastar. Sa vad man egentligen skulle gora, var att halla hastarna igang. Men se till att tavlingshastarna var redo nar ryttare kom. Sa han kunde trana dom. Var man lyckligt lottad kanske man kunde fa skritta av den efterat. Sa nej tack. Australien, Melbourne, ar ett underbart land. Men vill inte stanna har for det priset. Sa verkar som om jag vill ha betalt och jobba pa en farm sa maste det vara fruktplockning, och det vill jag inte gora. Sa vi far se vad som hander.
Annars, killen som jag namnde lite snabbt ar det sa gott som over med. Kommer fortfarande vara vanner, med tanke pa att han ar en av dom som betyder nagot for mig har borta. Men mer an det blir det inte. Kanns tomt, men tanke pa att det har hallt pa till och fran sen nyar. Aven om jag kommer sakna honom, sa ar det antagligen for det basta. Just to be stronge, again.
Sa till en god nyhet. Kommer antaglien flytta, inom en manad. Vilket skulle vara underbart. Stallet so jag bor i nu ar okej, men det ar iskallt har och stallet rasar sakta med sakert ihop. Tjejen som jag bor med ar okej, men inte speciellt social. Och killen som bodde har innan, flyttade ut i mandags. Men, hans flickvan har en lagenhet i St. Kilda, och tjejen som hon delar med ska flytta ut inom en manad och de fragade mig om jag hade varit sugen pa att flytta in! Vilket jag ar. Har funderat pa att borja leta efter ett annat stalle. Vet att det kommer  bli ett stor brak nar Ash kommer tillbaka, snubben som jag hyra av. Och Kelly, tjejen som fragade mig om jag ville komma och kolla, ar jatte snall. Hade varit trevligt att faktiskt bo med en social tjej i en fin och varm lagenhet. :) Aven fast jag alskar Richmond, fast St. Kilda ligger nara havet, och ar ett jatte fin omrade. Speciellt nar sommaren kommer. Ska kolla pa lagenheten pa tisdag, sa hoppas pa det basta!
Ar ledig idag, alskar att bara kunna stanna i sangen och inte gora nagot alls. Men tanke pa att klockan ringer tidigt, sa gott som varje morgon. Att bara kla pa sig, ga och kopa nagot gott brod med nagot gott palagg, med en kaffe. Ga tillbaka till sangen och bara titta pa nagon film eller serie.
Men ska kla pa mig lite vettiga klader nu, maste kopa nya skor. Sa ska ga och se om jag hittar nagot! :)
Take care! ♥

Grattis till Studenten Kajsa!

Sa, varnar er redan nu att detta kommer formodligen bli ett lang inlagg. Mycket som snurrar i mitt huvud just nu.
Det finns manga saker har i livet som man bara kommer gora en gang. Tror det ar nagot man lar sig efter hand att uppskatta mer och mer varje gang detta tillfallet kommer. Vad jag pratar om ar studenten. Pa ett satt ar det skramande, 2 ar har nu gatt sedan jag var den "lilla" flicka, som kande mig sa stor. Du gar i skolan 12 ar, du kampar dig fram till denna dagen. Du langtar efter den. Du tranar efter den. Ditt liv de senaste aren har  handlat om att fa sa bra betyg som mojligt. Det ar en dag i ditt liv, som du aldrig kommer gora om igen. Men allt forsvinner sa fort, och man star med fragan, Vad gor jag nu?. 2 ar senare, och jag star fortfarande med samma fraga, bara hundratals mil hemifran. Men langtar efter denna dagen, sa mycket. Men man inser inte hur mycket man kommer sakna den. Hade jag kunnat gora om min 3 ar, eller, iaf det sista aret pa Plonninge, om det bara hade varit till att spola tillbaka tiden, sa hade jag gjort de. Man tyckte att livet da var sa svart. Men allt var egentligen bara enkelt, iaf for mig nu nar jag tanker tillbaka pa det. 2 ar senare och jag har fortfarande inte kommit pa vad jag vill gora med mig sjalv. Fortfarande lika velig som dagen efter studenten. Bara nagra misstag rikare och hundratals mil hemifran. Men vad man inte visste da, ar hur mycket man kommer sakna alla underbara vanner. Sakna skollivet, som kanns sa svart, men i verkligenheten ar sa enkelt. Att ha ett syfte med livet, ta sig igen skolan. Lara sig nya saker. Utvecklas som manniska. Men jag ser tillbaka pa det nu 3 ar med underbara manniskor.
Igar var den Kajsa tur, att springa ut, kanna lyckan i kroppen. Och antagligen en av de basta dagarna i hennes liv. Men jag var inte dar. Vet, hoppas, att hon forstar. Men anda, som storasyster kanns det som min uppgift. Vara dar, krama henne efter hon har sprungit ut. Hanga saker runt hennes hals. Gora allt som hon ber mig att gora. Se till att hon dricker som aldrig forr. Se till att det blir den basta dagen i hennes liv. Men det enda jag faktiskt kunde gora, var att ge henne ett telefonsamtal och saga grattis. Fraga hur dagen har varit, om hon var nojd med den. Om hon hade fatt nagra fina presenter. Om mamma och resten av familjen gor det basta av henne stora dag. Men hela situvationen far mig att kanna mig sa hjalplos. Men jag hoppas av hela mitt hjarta att hon kommer fa en bra framtid. Att hon far allt hon onskar sig har i livet. For hon fortjanar bara det basta.
Nagot som jag lar mig av den har resan ar hur mycket min familj betyder for mig. Jag har de basta 3 syskonen i hela varlden. En mamma som jag avgudar, sa stark och vacker. Som alltid finns dar, spelar ingen roll vad det handlar om.
Vet inte riktigt vad jag vill saga med detta, tappade traden i allt detta babblande. Antar att jag bara onskar att jag hade varit dar. Att gora alla dessa sakerna for henne. Att det ar en dag i livet som hon aldrig kommer gora om igen. Men jag missade det. Antar att det far mig att kanna mig dalig, som en storasyster. Aven fast jag ar sa lycklig for hennes skull, sa onskar jag att jag hade haft en del i en av de storsta dagarna i hennes liv..


Vackrare far man leta efter!


Alskade fina lillasyster. Stort stort grattis till dig!! (: <3

James Blunt - Tears and rain


"Hold memory close at hand
Help me understand the years
How I wish I could choose between Heaven and Hell
How I wish I would save my soul
I'm so cold from fear"

Spelar ingen roll hur manga ganger jag hort denna laten, alskar den lika mycket varje gang. Helt underbar!

More confused than ever

Hatar detta, att vakna upp med panik i kroppen och jag vet inte vart jag ska ta vagen. Forstar inte vart den lugna och sakra Matilda har tagit vagen. Pratade med Jonis igar, och det fick mig att inse, sa fort jag har bestamt mig vad jag vill gora, sa kommer jag inte ge upp foren jag har det. Sa funkar jag. Men fram tills dess kommer jag vara ett vrak. Kanns som jag ar inne i det har blurret ensam, och vet att den enda som kan hitta en vag ut ar jag. Men nagot var det som hande i lordags som har andrat saker och ting.


If I could turn back tme.

Forvirrad.

Guuuud. Nu kanns det som jag har satt mig i knipa. Som jag pratade om i forra inlagget sa har jag kollat pa annat jobb. Skrev till nagra manniskor, och har en snubbe nu som vill att jag ska borja jobba for honom. Pratade med honom i lordags, och sa ringde han mig nu. Efter att jag sa att jag letar efter ett jobb som vill betala mig lite iaf. Grejen ar jag vet hur det ar att jobbar med hastar. Visst, det kommer vara annorlunda nu nar jag ar i Australien. Men man tar hand om hastar pa liknade satt over hela varlden. De ska ha mat varje morgon, komma ut i hagen varje morgon. Man ska mocka boxen, de ska ridas, sakerna ska putsas. Det ar hart arbete, aven om det ar nagot som jag gillar, sa vet jag att det ar slitsamt. Sa ar det bara.
Menmen, snubben ringde mig nu for att prata med mig. Och han hade last mitt CV om vad jag hade gjort innan, om vi sager Plonninge, praktik platserna jag hade, kunskapen som man fick dar ifran. Att jag har hallt pa med hastar i snart 14 ar. Men grejen med det stallet ar att de betalar mat, bostad och internet, allt sant. Men man far inga fickpengar. Vilket suger. For jag hade satt det som en upplevse att jobba pa en farm har borta och det ser ut att vara ett fint stalle, iaf pa bilderna han har skicka mig.. Men jag vill inte jobba for inga pengar alls. Men efter vi hade pratat en stund, sa sa han det, att om jag ar sa duktigt som han far intryck av, sa hade han kunnat gora ett undantag. Hur mycket press ar inte det da? Guud. For det forsta har jag inte suttit pa en hast pa de senaste 8 manaderna. Sista gangen jag red var pa Pay, visst ar stolt over den utvecklingenn vi gjorde forra sommaren, men anda. Detta ar tavlingshastar.
Men gick iaf med pa att jag skulle komma nasta tisdag och titta pa stallet. Men grejen ar det, jag kanner mig sjalv allt for  bra. Jag kommer se hastarna, jag kommer kanna stammningen, kommer kanna suget att komma upp pa hast ryggen. Sen ar jag fast. Mer en sa behovs inte. Har gjorde det innan, och kommer gora det igen. Enda skillnaden ar att jag inte har en mamma som kan radda mig. Alla problem som jag satter mig sjalv i, maste jag losa sjalv ocksa. Men lika bra att ge det en chans. Han kanske inte ens tycker att jag ar bra..
Men har ar nagra bilder pa stallet! :)







Need a challenge

Hejsanhoppas
Sitter just nu och ar uttrakad till max. Tror det beror pa att jag stressad ocksa, menmen.
Ar tillbaka till min gamla vana, nar jag har jobbar som en galning, men vet inte vad man ska gora nar jag ar ledig. Ser ut som att alla ar upptagna med det ena eller det andra, eller inga pengar pa kontot. Men jag har inte riktigt nagot som tar upp min tid, aven fast jag borde stanna inne och spara mina pengar efter mina 3 veckor utan jobb. Men glada nyheter ar att jag fick tilllbaka mitt jobb, vilket gor sa att det kanns som jag har rad med att gora nagot. Menmen, vi ser la vad som hander.
Har denna veckan tankt valdigt mycket pa vad jag ska gora med mig sjalv. Kanns som jag behover nagot for att utmana mig. Hade en tuff period nar allt med Jenny och Gabby hande, men bevisade for mig sjalv och alla andra att jag klarar det. Hade ett stalle att bo pa, hittade nytt stalle att bo i, gick fran inga pengar alls pa kontot till att ha rad att kopa en dator. Jag jobbade mig uppat. Tufft var det, men jag klarade det.
Men nu ar vi tillbaka till ruta ett igen. Jag har ett jobb, full tid, vilket inbar pengar pa kontot varje vecka. Jag har en lagenhet, som jag gillar mindre och mindre for varje dag, av olika anledningar. Jag har inte pengarna till att bara sluta jobba och resa runt. Allt borjar bli enkelt och vardagligt. Man kan festa, traffa nya manniskor, men det har jag ju all tid i varlden pa mig, eller? Visst ar det mycket att uppleva har ocksa, men kanns som jag behover en forandring.
Sa de senaste dagarna har jag tankt pa att aka uppat i landet. Aka till NSW, se om jag kan hitta en farm som kan ge mig 2 year visa. Vilket jag skulle se som en utmaning och tro faktiskt att jag hade gillat det. For ska jag gora farm jobbet sa hade jag velat vara i ett stall. Vet att mamma kommer bli galen nar hon laser det har, men att ha upplevt nagot sadant hade verkligen varit haftigt! Men jag har alltid sadan  otur nar det kommer till mig och stallarbete. Och vad hander om jag slutar mitt jobb, aker upp och ingen skulle mota mig pa flygplatsen? Har redan varit lycklig lottad med att fa tillbaka mitt jobb efter att ha gjort det misstaget en gang. Men att jobba i ett stall i Australien? Pa med cowboy hatten, och rida over prarien i full galopp. Vet att det hade varit hart arbete, been there, done that, har en dalig kansla over det hela, men en da sa lockar det valdigt mycket!! Vi far se vad som hander, har redan ansok om ett par jobb, har fatt 2 svar. Men kan inte hitta mitt CV, sa maste skriva ett nytt -.-
Men hade det inte varit haftigt?!
RSS 2.0