Bra dag :)

Tisdag idag, sista dagen ledigt innan man på börjar i hemtjänsten. Redan jobbat 6 veckor nu, tiden bara springer ifrån mig...
Planeringen av resan har lugnat sig lite, nu har det värsta chocken av att man har bokat lagt sig. Nu är det bara att invänta att man ska få resefeber, vilket jag nog garanterat kommer att få. Ska träffa de andra tjejerna snart, så vi kan pratat om hur underbart detta kommer bli. Det största problemet blir packningen. Vi får bara ha med oss 20 kg, + 5 kg handbagage. Ingenting med andra ord. För det fyllde jag LÄTT när vi åkte till Thailand. Blir att välja och vraka mellan kläderna, bara ta det finaste, eller nåt^^.
Men detta känns faktiskt väldigt bra nu, ser fram emot detta huuur mycket som helst. Komma iväg från detta land, endel människor som finns här. Fly verkligheten och leva precis som man själv vill! ;)
Nu ska jag snart iväg till stallet x2. Jag och Ninna håller på och rida in den lilla hingsten, går faktikt riktigt bra! Har ridigt honom i både trav och skritt med ledare. Idag blir det nog samma, fast utan ledare. Se vad han kan tycka om det. Sen blir det vidare till Paysan, ska ta henne till Leabo och hoppa lite. Jenny och Nessan ska också följa med, alltid roligt med sällskap! :)

Livet rullar på..

Tiden rusar iväg från mig, har redan gått 1 vecka + 1 dag sen vi bokade resan. Men har faktiskt börjat ordna med lite små saker. Som att, säga upp mitt abonemang på telefonen, bokat ny vaccin tid, (jag tog ju 2 sprutor innan vi åkte till Thailand, så nu är det dags för den 3 och sista sprutan), ringt och kollat med försäkringsbolag, (så man vet vad de kommer kosta). Fixat boende till min älskade missitissi, fixat så att någon tar mitt internet och betalar en summa för det. Och även lite annat små plock. :)
Så nu är det bara att boka försäkring, fixa Working Holiday Visum (det som kostar pengar): och att antagligen sälja min pärla, kvar. Är ändå en bit på vägen nu, och ju mer man ordnar med desto närmre tanken "det här är fan sant, jag SKA åka iväg". Tiden fram tills det är dags att åka, kommer gå ruskigt fort!
Menmen, livet i Sverige har ändå inte riktigt stannat äv än. Även fast man nu jobbar hela veckan + helgen. Sen blir det ut i hemtjänsten nästa vecka!
Men nu i helgen var jag ledig, så då blev det party party med "gamla" godingar som man knappt har träffat sen högstadiet. Men det var riktigt riktigt roligt/trevligt! Blev dock ett x antal teqila shot för mycket, men som sagt, roligt som fan hade vi!! :D
Nu ska jag äta kvällmat och sedan blir det stallet och rida min fin fina häst. Hon är lycka på hög nivå! <3


Paysan i våras när jag började sätta igång henne. Dock väldigt
mycket vinterpäls kvar, men lika söt ändå. <3

20 september smäller det !!

Då var det gjort. Resan till Bali är bokad, både på det goda och onda. Onda, man som sagt ger sig ut i det okända och där kan precis vad som helst hända. Goda, ska bli något fruktansvärt skönt att äntligen komma iväg på ett äventyr som kommer ge mig riktigt goda erfarenheter att ha med sig hela livet. Och jag har heller inte läst ett enda ont ord om Australien, alla pratar gott om detta land "down under". Alla bilder man ser är helt fantastiska! Men känns skönt att vi är ändå 3 tjejer som åker, "vi mot allt". Och tillsammans tror jag verkligen att vi kommer klara detta galant! :D
Som reseplanen ser ut just nu, så satsar vi på 2 veckor i Bali. Där det bara kommer bli sol, bad och antagligen bli en hel del festande. Vi kommer där ifrån boka en flygstol vidare till Australien, vi tror att vi kommer kunna få det billigare därifrån. Men det är helt sjuka restider. Vi kommer flyga ifrån Landvetter kl: 10.45, mellanlandar i Frankfurt i ungefär 3 timmar, där ifrån till Hong Kong, där mellanladnings tiden ligger på 5 timmar. Allt som allt ligger på ungefär 23 res timmar. Och från Bali till Australien ligger det på ungefär samma, så vi är uppe på ungefär 50 res timmar!! Bara till att hoppas att det blir värt det, haha. ;)
Så vad som ska göras nu innan resan:
* Ta min sista spruta mot Hepatit A & B.
* Fixa Working Holiday.
* Se till att fixa en inte allt för dyr försäkring.
Har önskat mig en digital kamera av mamma i 20 års present, en som tål vatten och sån skit. Så man kan även kan ta såna bilder! Och antar att jag också kommer få det, haha ;P

Som ni redan kanske har fattat så kommer denna bloggen nu handla om väldigt mycket om min kommande resa. Och eftersom jag är en tjej med många tankar om allt och inget, så lär det bli mycket sånt. Även planering och allt annat inför resan. Men sen även nere i Australien ska jag försöka hålla bloggen någorlunda aktiv, och fylla med bilder och annat smått och gått!

En låt skickad av min kära reskamrat, riktigt härlig låt!


All I want in life is only to be free !

Nervös.com

Som jag sa, helt plötsligt är det söndag och man har avklarat hela sin arbetsvecka, för denna gången. Känns skönt att vara ledig imorgon, man behöver det för att kunna ladda krafterna till nästa gång. För att kunna orka med dårhuset, vilket det bokstavligt talat är ibland.
Menmen, söndags kväll och har fortfarande lika många tankar i huvudet. Imorgon gäller det, imorgon kommer jag boka en flygstol till andra sidan jordklotet. Till en plats där knappast inget är som i Sverige. Ena sekunden är jag hur pepp som helst, och taggad till tusen. Sen tänker man lite på det som man lämnar bakom sig. Speciellt en person som trots alla försök ständigt finns i huvudet. Men man kan inte riktigt stanna hemma och fortsätta leva på det hoppet. Som endast finns från min sida, vad jag vet. Men 1 år, har det gått 3 år är 1 år bara en bagatell. Men det får framtiden utvisa. Jag tror på att allt som händer, händer med en mening. Och är allt menat för att "det ska bli så", så kommer det bli så, tids nog. Gäller bara att ha tålamod.
Men imorgon bokas det, tror inte jag kommer kunna somna ikväll. MEN FY FAAAAAAN VAD ROLIGT DETTA SAK BLI!!!! :D

"You can only be free, when you have nothing to lose!"

Skrämmande, men spännande !!

Torsdag kvällen och 1000 tankar snurrar i huvudet.
Nu är planerna för hösten så gott som bestämda. Kommer antagligen boka hela resan på måndag, då kommer både Gabby & Jenny hit. Var hemma hos Gabby idag, och gick igenom det mesta. Försäkring, Working Holliday Visum, Pass, vad allt kommer att kosta. Vad vill vi ha ut av resan? Vad vill vi göra? Ligger alla på samma plan? Och konstigt nog så som det verkar nu vill alla göra ungefär samma saker. Jobba, men göra utflykter och se sånt som tex. Great Barrier Reef, och då bosätta oss i Sydney.
Samtidigt som man verkligen ser fram emot detta, kan man inte undvika att man samtidigt är något fruktansvärt nervös och rädd. Har befunnit mig i Thailand i 2 veckor, men det är också allt. Nu ligger planen på att jag ska åka till andra sidan jordklotet och befinna mig där minst ett halvår, men förhoppningsvis upp mot ett år. Helt jävla sinnes sjukt. Bara denna engelska skrämmer mig. Söka jobb på engelska, förklara sig på engelska, lyckas fixa alla saker på engelska som vi måste ha när vi väl har landat. Tanken som, tänk om allt kommer gå åt helvetet, kan jag lova finns i huvudet.
Men sen, tänk hur jävla roligt vi kommer ha det?! Leva i detta land som alla pratar så gott om. Uppleva alla dessa saker som finns att se i Australien. Uppleva att jobba i ett annat land. Att bara gå in med inställningen "go with the flow, and see what it takes you". Komma bort från detta kalla och tragiska land. Leva i värmen, förhoppningsvis inte allt för långt ifrån Bondi Beach. Tror att man väl är där så kommer allt lösa sig, annars ser man till att det löser sig. Allt handlar om inställning.

"You only live once, so take the chance and do the best of it!"


Sydney .


Bondi Beach .


Great Barrier Reef .


Jim Jim Falls .


Koala .

Nåå, vad sägs om detta hörrni? vavavava?!
Inte helt fel enligt mig iaf!! :D

Live your own life, you will die in your own grave!

Måndag kväll nu då, har jobbat första kvällen för denna veckan. Nu jobbar jag 6 av 7 dag, vilket då inkluderar helgen. Känna alltid lite tufft i början av veckan, när man vet hur många timmar man ska tillbringa på dårhuset. Men helt plöstligt är det söndag.
Har även haft en riktigt lyckad helg. Hade egentligen tänkt att bara ta det lugnt hela helgen, så fredags kväll var det stallet som gällde. Sen lördags åkt jag först ut till hingsten och Nina hoppade upp på honom för första gången. Gick super bra! Sen var det tänkt att åka till de andra stallet med, men efter att blivit tjatad på i ca 2 timmar att jag skulle komma på förfest, så taggade man för det ist. Förfest med typ 10 killar och 1 tjej, haha. ^^ Men var riktigt trevligt, och hade hur roligt som helst inne på Sigges med! Även fast det kanske blev lite för mycket alkohol för oss. Men det är så de ska vara! Och själva kvällen kunde inte ha slutat bättre heller, efter som jag fick spontan besök klockan 5 på morgonen, mysigt mysigt mysigt.!
Planerna för hösten pratas det om för fullt , och även tänkter för fullt , och pratar med dom andra 2 tjejerna. På ett sätt känns det konstigt, med tanke på att det alltid är jag och Lena som har pratat om allt detta. Att nu prata med 2 andra om det, och veta att det BLIR ALLVAR, om jag bara bestämmer mig för det. Men allt med Lena verkar vara ett skrivet kapitel. Men efter att blivit ljugen rätt upp i ansiktet i 2,5 år, så är det sista jag behöver vänner som gör desamma.
Men som sagt, Australien i höst? Låter inte helt fel om jag får säga det själv. Varför inte ta chansen när man väl har den? Varför inte göra något som du aldrig kommer ha chansen att göra igen? Det finns mer anledningar som talar för det, än emot det! Dags att ta den största risken hittills i livet?

En mening som snurrar i huvudet denna kvällen:

LIVE YOUR OWN LIFE, YOU WILL DIE IN YOUR OWN GAVE !


RSS 2.0